۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴
دبیر انجمن علمی بیماری‌های مغزو اعصاب ایران گفت: علی رغم این که پاندمی کووید ۱۹ نشان داد بخش مهمی از بار درمانی کشور بر عهده دستیاران است، اما این همکاران از شرایط مناسبی در سیستم سلامت کشور برخوردار نیستند.
کد خبر: ۶۴۰

به گزارش سرطان نیوز، دکتر بابک زمانی با بیان این که مهم‌ترین چالش دستیاران در حوزه بهداشت و درمان کشور این است که فعالیت آنان به عنوان یک شغل محسوب نمی‌شود؛ اظهار کرد: دستیاران تنها شاغلینی هستند که فعالیت آن‌ها در نظام سلامت مشمول قوانین وزارت کار نمی‌شود؛ در حالی که پزشک هستند و آموزش آن‌ها با کار همراه است.

وی با اشاره به این که افراد برای ورود به دوره دستیاری باید دارای شماره نظام پزشکی باشند؛ افزود: پاندمی کووید ۱۹ نشان داد بخش مهمی از باردرمانی کشور بر عهده همکاران دستیار است که با ساعات کاری بالا و حقوق ناچیز در سیستم بهداشت و درمان کشور مورد استثمار واقع شده اند و این نوع بیگاری از افراد نخبه که مسئولیت مهم ارائه خدمات درمانی را بر عهده دارند موجب آلوده شدن حوزه سلامت می‌شود، زیرا سیستم را به کار ارزان و اجباری معتاد می‌کند در حالی که پزشکی مدرن مستلزم پیشرفته‌ترین قوانین کار است.

دبیر انجمن علمی بیماری‌های مغزو اعصاب ایران با بیان این که دستیاران در بیمارستان‌های آموزشی باید علاوه بر ارائه خدمات به بیماران به کار‌های آموزشی خود نیز بپردازند؛ تصریح کرد: باید قانون بین المللی کار دستیاران در نظام سلامت ایران جاری شود تا مطابق با آن همکاران دستیار بیشتر از ۲۴ ساعت در بیمارستان نباشند و بیش از ۴۰ ساعت در هفته کار نکنند.


بیشتر بخوانید:

محاصره شدن حوزه بهداشت و درمان با مشکلات عدیده

نارضایتی جامعه پزشکی از رشد ناعادلانه تعرفه‌ها

استخدام نیرو‌های سفارشی در بیمارستان‌ها



زمانی خاطرنشان کرد: دستیاران از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و این درحالی است که اجازه فعالیت در مراکز خصوصی را برای گذران زندگی خود ندارند و باید ساعات‌های کشیک زیادی را برای ارائه خدمت به بیماران متحمل شوند که از نظر اقتصادی بازدهی برای آنان ندارد.

وی با اشاره به این که دستیاری باید به عنوان یک شغل در نظام سلامت شناخته شده و برای هر ساعت اضافه کاری (کشیک) طبق قوانین وزارت کار به این همکاران اضافه کاری پرداخت شود؛ یادآور شد: نظام سلامت باید توجه بیشتری به حقوق این گروه از همکاران معطوف داشته و با ایجاد بستر‌ها و شرایط مناسب زمینه را برای فعالیت مناسب و به دور از آزردگی خاطر برای آنان فراهم کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز