۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۸
به مناسبت روز جهانی فیزیوتراپی؛
حذف ارز ترجیحی تاثیر منفی در تامین تجهیزات فیزیوتراپی داشته است.
کد خبر: ۹۲۰۱
نویسنده محمدرضا شاهمرادی

به گزارش سرطان نیوز؛ در ۸ سپتامبر سال ۱۹۵۱ کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی تاسیس شد، به همین دلیل هر سال این روز (۸ سپتامبر) به عنوان روز جهانی فیزیوتراپی گرامی داشته می‌شود. روز جهانی فیزیوتراپی فرصتی است برای تمامی فیزیوتراپیست‌ها در سراسر جهان تا آگاهی عمومی نسبت به نقش حیاتی حرفه شان در سلامت جامعه را افزایش دهند.

به همین مناسبت خبرنگار سرطان نیوز با دکتر فرجود شکوهی فیزیوتراپیست گفتگویی داشته که در ادامه این گفتگو را می‌خوانیم.


حذف ارز ترجیحی چه مشکلاتی در هتیه جهیزات فیزیوتراپی به وجود آورده است؟

متاسفانه هزینه بالای خرید تجهیزات فیزیوتراپیِ روز، نشان از این واقعیت دارد که بعضاً حتی بیش از نرخ ارز بازار آزاد باید تهیه شود. بطوریکه بهای برخی تجهیزات سالی ۱۰۰ درصد افزایش داشته، این در حالی است که افزایش تعرفه‌ها با توجه به تورم سنگین اجاره بها، مالیات، مواد مصرفی و دیگر هزینه‌های جاری بسیار کمتر از نرخ‌های واقعی است آنهم با گستردگی نیاز جامعه به خدمات حرفه فیزیوتراپی که اغلب خانواده‌ها بدان نیاز دارند.


اما از طرفی بیمه‌های تکمیلی این افزایش بسیار کم تعرفه را هم برنمی تابند و برخی با تخفیف‌های آنچنانی سوء استفاده می‌کنند. مسلماً چنانچه توازنی بین تعرفه و خدمت وجود نداشته باشد این کیفیت است که آسیب می‌خورد.

 

در سال های اخیر شاهد موج مهاجرت پزشکان هستیم، آیا این موج به همکاران فیزیوتراپیست شما هم رسیده است؟ 

در بحث مهاجرت طبیعی است که حرفه فیزیوتراپی جدای از دیگر حِرَف پزشکی نیست و اکنون کشور آلمان با پذیرش آسانتر و داشتن حداقل مدرک زبان آلمانی در سطح B ۲ زمینه بیشتر مقصد مهاجرت همکاران را فراهم نموده است که این مهم قطعاً در سال‌های آینده‌ی نزدیک آثار سوء خود را بر روند جاری درمان کشور خواهد گذاشت.

 

مداخلات درمانی در فیزیوتراپی و فعالیت افراد بدون تخصص در این حوزه چه تاثیراتی در جامعه دارد؟

قطعاً بخاطر سودجویی، بحث مداخلات حرفه‌ای بشدت روبه افزایش است متولی این امر دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های نظام پزشکی با همکاری انجمن‌های علمی و صنفی حِرَف پزشکی هستند که به عقیده بنده باید با ساز و کار‌های جدیدتری بطور جدی وارد عمل شوند در غیر اینصورت با مشکلات روزافزونی مواجه خواهیم شد که اولین خطر آن تهدید سلامت مردم است.


طبیعی است که در حرفه فیزیوتراپی بخاطر دامنه گسترده بیمارانش، اینگونه مداخلات بیشتر و جدی ترست که باید با تشکیل کمیته‌هایی متشکل از نمایندگان سه نهادی که در بالا ذکر شد از مداخلات اینگونه افراد ممانعت نمود.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/22
هر ساعت اضافه‌کاری پرستاران ۲۸۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ تومان است
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان این که میانگین اضافه‌کار پرستاران در مراکز درمانی ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان به ازای هر ساعت است، گفت: نسخه اولیه لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران با هدف بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها تدوین شده است.
13:00 - 1403/02/19
نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشار به نقش بی بدیل ماماها در مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقاء سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، گفت: نقش ماما در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است.
12:00 - 1403/02/19
ارائه پیشنهادات سازمان پرستاری درباره لایحه مادی معنوی پرستاران/ لزوم جذب نیروهای دوران کرونا
رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری گفت: به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی نهاد ریاست‌جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر زحمت‌کش، سازمان نظام پرستاری کل کشور پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داده است.
پیشنهاد امروز