۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۷
دکتر سیاوش صحت گفت: طبق بررسی که ما در جامعه جراحان ایران ادامه دادیم، معتقدیم دانشکده‌های علوم پزشکی کشور باید ۱۰ دانشکده باشد، زیرا دانشکده‌ها به اندازه کافی استاد ندارند خروجی این دانشکده‌ها شرایط خوبی ندارد.
کد خبر: ۱۱۵۹۶
نویسنده محمدرضا شاهمرادی

به گزارش گروه بهداشت و درمان سرطان نیوز، دکتر سیاوش صحت فوق تخصص جراحی قفسه صدری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار نشریه از سین سرطان تا سین سلامتی در گفت: جراحان عمومی افرادی هستند که بعد از پزشکان عمومی برای انجام امور مختلف به آن‌ها مراجعه می‌شود. ما معمولاً در آموزش‌های خود به رزیدنت‌ها کار‌های اضافه را نیز آموزش می‌دهیم، برای اینکه این رزیدنت به یک شهر یا روستای دور افتاده می‌رفت و پزشک دیگری برای انجام این درمان‌ها نبود. در نتیجه جراحان عمومی اولین گروهی هستند که بیماران به آن‌ها مراجعه می‌کنند و تعداد آن‌ها نیز از سایر جراحان بیشتر است.


وی ادامه داد: نکته‌ای که در ایران وجود دارد این است که تعرفه‌ها اصلاً قابل مقایسه نیست و با تورم همخوانی ندارد. مطابق برآورد‌های انجام شده حداقل هزینه‌های یک مطب چشم پزشکی حداقل ۳۷۰ میلیون تومان است و این رقم در مناطق گرانتر تا ۷۴۰ میلیون افزایش پیدا می‌کند. یعنی ویزیت یک پزشک باید در این حدود باشد تا بتواند مطب خود را اداره کند. در ایران بسیاری از جراحان مطب‌های خود را تعطیل می‌کنند، چون میزان عرضه و تقاضا همخوانی ندارد و بر حسب تورم هزینه ویزیت افزایش پیدا نکرده است.


دکتر سیاوش صحت بیان داشت: یک پزشک برای معاینه دقیق یک بیمار باید حداقل ۲۰ یا ۳۰ دقیقه زمان بگذارد و به طور متوسط ساعتی سه بیمار را می‌تواند ویزیت کند، یک پزشک اگر در طول روز بیش ۲۰ بیمار را ویزیت کند تمرکز خود را از دست داده و در نهایت می‌تواند ۵ الی ۶ ساعت در طول روز کار کند و با توجه به این تعرفه‌ها نمی‌تواند حتی هزینه‌های مطب خود را تامین کند. این موارد باعث افت کیفیت درمان می‌شود، اما اگر پزشک فراق بال داشته باشد و درآمد متوسطی داشته باشد می‌تواند خدمات بهتری به بیماران خود بدهد.

وی افزود: طبق آمار فرهنگستان علوم پزشکی در حدود ۶۵ درصد دانشجویان سال پنجم و ششم دانشکده پزشکی در فکر مهاجرت هستند، دلیل این امر این است که فکر می‌کنند با مهاجرت زندگی حداقلی آن‌ها تامین است.

دکتر صحت در خصوص گرایش جراحان به سمت انجام عمل‌های زیبایی گفت: اینکه می‌گویند جراحان به سمت گرایش‌های زیبایی می‌روند من قبول ندارم، مگر چه تعدادی هستند که این کار را انجام می‌دهند؟ تعداد بیماران زیبایی در بیمارستان‌ها در کل ایران در ماه شاید زیر ۲۰۰ نفر باشد.


وی در خصوص تاثیر هوش مصنوعی و رباتیک در جراحی گفت: هوش مصنوعی یک علم جدید است و باید حداقل ۱۰ سال از آن بگذرد تا عملکرد آن مشخص شود. آیا هوش مصنوعی می‌تواند مثل یک انسان فکر کند؟ چون من در شرایطی باید یک تصمیمی بگیرم که از تجربه من می‌آید، آیا هوش مصنوعی این تجربه را دارد؟ آیا هوش مصنوعی و ربات می‌توانند این کار‌ها را انجام دهند؟


دکتر صحت در خصوص افزایش ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: ۲۳ سال قبل وقتی آقای دکتر فاضل رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بودند از شخصی به نام آقای آلن دیتریک و آقای دکتر اصغر رستگار دعوت کردند که نظام آموزش پزشکی را بررسی کنند. این افراد پس از سه سال بررسی به این نتیجه رسیدند که دانشگاه‌های ایران بیش از اندازه است. آن‌ها پیشنهاد کردند که دانشکده‌های علوم پزشکی به چهار دانشکده تقلیل یابد، این بررسی را ما در جامعه جراحان ایران ادامه دادیم و معتقدیم دانشکده‌های علوم پزشکی کشور باید ۱۰ دانشکده باشد، زیرا دانشکده‌ها به اندازه کافی استاد ندارند خروجی این دانشکده‌ها شرایط خوبی ندارد.


وی در خصوص آینده جراحی ایران گفت: به طور قاطع نمی‌توانم بگویم، ولی بیش از ۹۸ درصد بیماری‌ها در ایران قابل درمان است، امروز دیگر ما بیماری نداریم که برای درمان به خصوصی به خارج از کشور برود حتی در طبقه مرفه جامعه نیز این مورد دیده نمی‌شود، ولی اگر مشکلات پزشکان حل نشود در آینده شرایط خیلی بد خواهد شد، برای آینده باید برنامه‌ریزی داشت، ولی متاسفانه این اتفاق در پزشکی کشور وجود ندارد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/19
نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشار به نقش بی بدیل ماماها در مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقاء سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، گفت: نقش ماما در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است.
12:00 - 1403/02/19
ارائه پیشنهادات سازمان پرستاری درباره لایحه مادی معنوی پرستاران/ لزوم جذب نیروهای دوران کرونا
رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری گفت: به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی نهاد ریاست‌جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر زحمت‌کش، سازمان نظام پرستاری کل کشور پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داده است.
پیشنهاد امروز