۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸
یافته جدید پژوهشی؛
محققان یک خطر جدی را برای افرادی که کروموزوم X یا Y اضافی دارند کشف کرده اند.
کد خبر: ۴۹۵۴

به گزارش سرطان نیوز، به نقل از هلث دی نیوز، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خطر لخته شدن خون در سیاهرگ‌های عمقی یا ریه در افراد مبتلا به بیماری ژنتیکی معروف به «آنیوپلوئیدی کروموزوم جنسی اضافی» چهار یا پنج برابر بیشتر از حد معمول است.

«متیو اوتجنز»، یکی از نویسندگان این مطالعه از مؤسسه اوتیسم و پزشکی تکاملی پنسیلوانیا، گفت: «یک کروموزوم X یا Y اضافی بیشتر از آن چیزی است که بسیاری فکر می‌کنند، اما اغلب مورد توجه بالینی قرار نمی‌گیرد.»

لخته‌های خون ورید عمقی و آن‌هایی که در ریه (آمبولی‌های ریوی) هستند، انواعی از ترومبوآمبولی‌های وریدی (VTE) را تشکیل می‌دهند. این عارضه اغلب برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه و مبتلایان به سرطان یا کووید ۱۹ رخ می‌دهد.

به گفته محققان، VTE یک بیماری تهدید کننده جان است، اما قابل پیشگیری است. شناسایی افراد در معرض خطر بالای VTE برای به حداقل رساندن بیماری و مرگ زودهنگام مهم است.


بیشتر بخوانید


برای این مطالعه، محققان داده‌های سوابق سلامت ژنتیکی و الکترونیکی بیش از ۶۴۲۰۰۰ نفر را تجزیه و تحلیل کردند.

از هر ۵۰۰ بیمار، ۱ نفر یک کروموزوم X یا Y اضافی در ژنوم خود داشت که آن‌ها را در معرض خطر لخته شدن خون قرار می‌داد. زنان معمولاً XX هستند. مردان معمولاً XY هستند.

از دست دادن یک کروموزوم X یا Y که به عنوان "سندرم ترنر" شناخته می‌شود، به نظر نمی‌رسد با خطر بالاتر لخته شدن خون همراه باشد.

نویسندگان مطالعه گفتند که تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

برچسب ها: کروموزوم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز