۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
عارضه ای که هیچ ارتباطی به سرما ندارد؛
شانه یخ زده یا منجمد، یک بیماری نسبتا شایع است که بیشتر در خانم ها و در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی بروز می کند.
کد خبر: ۴۵۹۵

بیماری شانه یخ زده چیست

به گزارش سرطان نیوز، شانه یخ زده (Frozen Shoulder) یک بیماری نسبتاً شایع است که کپسول مفصل شانه را درگیر می‌کند اما تخریب غضروف مفصلی و استخوان را به همراه ندارد. به دنبال آن درد و خشکی و محدودیت حرکت ایجاد می‌شود.

میزان شیوع این بیماری به طور دقیق گزارش نشده است، اما گفته می‌شود در حدود ۲ تا ۵ درصد جمعیت را درگیر می‌کند. این بیماری بیشتر در خانم‌ها شایع است و اغلب در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی بروز می‌کند.

مشخصه این بیماری شروع درد خود به خودی و معمولاً بدون علت در شانه است، که به مرور و به صورت پیشرونده محدودیت حرکتی در مفصل را به دنبال دارد. یعنی ممکن است فرد بدون هیچ مشکلی شب بخوابد و صبح با درد شدید از خواب بیدار شود و موهایش را با درد شانه بزند یا به سختی کیف پولش را در جیب پشتی شلوار قرار دهد.

این بیماران معمولاً با مشکلاتی از قبیل دردهای شبانه و بیدار شدن از خواب هنگام حمله‌های حاد، درد در حرکت و همچنین حین حمله حاد آن در زمان استراحت و درد در عضلات پشت گردن و شانه مواجه هستند. ممکن است وضعیت قرارگیری شانه‌ها و کتف‌ها از حالت طبیعی خارج شود و مثلاً شانه‌ها جلوتر از محل درست خود قرار بگیرند.

دلایل به وجود آمدن شانه یخ زده هنوز به صورت کامل مشخص نشده‌اند. هنوز رابطه مشخصی به بازوی غالب یا عملکرد بازو مشاهده نشده، اما چند فاکتور مثل دیابت و بی حرکتی، می‌توانند خطر بروز این بیماری را افزایش دهد. به طوری که اگر دیابت دارید، خطر ابتلای شما سه برابر بیشتر است.

دیگر افراد در خطر عبارتند از؛ افرادی که باید شانه بند گردنی را برای طولانی مدت پس از آسیب یا جراحی ببندند. افرادی که باید طولانی مدت به علت سکته مغزی یا جراحی، بی حرکت باقی بمانند و افراد دارای اختلالات تیروئید.

معمولاً این بیماری با گذشت زمان و تحت نظر پزشک بهبود می‌یابد، اما ممکن است تا سه سال طول بکشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز