۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۶
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: در حال حاضر جمعیت دانشجو و پرستار حدود ۲۵۰ هزار نفر در کشور است.
کد خبر: ۳۵۰۹
 

به گزارش سرطان نیوز، محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: مراقبت پرستاری در دنیا مهم است. این موضوع با توجه به سالمند شدن جامعه از اهمیت بیشتری برخوردار است. در زمینه ارتقای مراقبت از بیماری، تمام افراد باید نقش خودشان را به درستی ایفا کنند.  

به گفته وی دانشکده های پرستاری از همان علمی برخوردارند که کشورهای پیشرفته آن را دارند. باید پرستاران مبتنی بر علم در بیمارستان ها خدمت کنند.

میرزابیگی گفت:‌ همان گونه که به دنبال بهداشت و درمان مناسب هستیم؛ باید به دنبال مراقبت های ایمن و کیفی در سطح کشور باشیم. 

او ادامه داد: در حال حاضر جمعیت دانشجو و پرستار حدود ۲۵۰ هزار نفر در کشور است که ۱۴۰ هزار پرستار در بیمارستان های وزارت بهداشت و ۳۰ هزار نفر در نیروهای مسلح و خصوصی حضور دارند و حدود ۲۰ هزار نفر بازنشسته هستند یا در مراکز هوم کر فعالیت می کنند. 

رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: الان حل مسائل پرستاری به کیفیت و جامعیت مراقبت از بیماران وابسته است. اگر پرستار به میزان کافی در یک بیمارستان باشد، بیماران مدت کمتری در مراکز درمانی بستری شده، خدمات کیفی تری ارائه شده و هزینه های کمتری توسط مردم پرداخت می شود.

او افزود: پرستاران تنها گروهی هستند که در بیمارستان ها خدمات مراقبتی را ارائه می دهند.

او ادامه داد: مجلس تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به تصویب رساند و رئیس جمهور بیش از ۲۲ دستور در خصوص پرستاران مانند استخدام، تعرفه گذاری و تعیین سرنوشت ۱۷ هزار پرستار دوران کرونا را صادر کرده است.


بیشتر بخوانید


میرزابیگی گفت: طرح تبعیض آمیز قاصدک منحل شد. این طرح باعث ظلم به پرستاران شده بود. بیش از ۹۰ درصد اجرای طرح قاصدک را کنار گذاشته اند و اضافه کاری و کارانه جدا پرداخت می شوند. الان معوقات از ۱۸ ماه به ۴ ماه کاهش پیدا کرده اند.  

او افزود: در حال حاضر اعطای فوق العاده ویژه به پرستاران مانند سایر گروه های جامعه پزشکی انجام می شود و از دو سال قبل مجوز استخدام ۵۲۲۰۰ نفر گرفته شده است که حدود ۴۵۰۰۰ نفر از این افراد پرستاران هستند. در تعرفه گذاری خدمات پرستاری، شاخص K پرستاری تعریف و ارزش نسبی پرستاران نیز تعریف شده است. به دلیل این که ارزش نسبی مصوبه دولت و سالانه قابل تغییر و اصلاح است.

رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: الان دستورالعمل باز توزیع، اسناد و بحث خدمات ابلاغ شده است. برخی از بیمارستان ها خدمات را به ثبت نرسانده و همین مسئله موجب نا هماهنگی در بیمه و خرید خدمات شده است. ۵۲۰۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای تعرفه های پرستاری برای سال جاری در نظر گرفته شده است و مشکل اعتباری نخواهیم داشت. خدمات پرستاری توسط بیمه رسیدگی و پول خدمات به همکاران پرداخت می شود. بر اساس دستورالعمل باز توزیع، سهم پرستاران از خدمات پرداخت می شود. 

او افزود: سازمان نظام پرستاری پیگیر سهم کارانه پرستاری است و به دنبال توسعه پرستاری جامعه نگر و تعرفه خدمات مراقبتی در منزل یا همان هوم کر است. 

میرزابیگی گفت: تمدید طرح پرستاران انجام شده است و این نیروها بازگشت داده شده اند. ۱۷۰۰۰ جوان در دوران کرونا طرح خود را تمدید کردند که شایسته استخدام بی قید و شرط و تکریم هستند. حتی شخص رئیس جمهور تاکید جدی بر عدم برخورد با این نیروها مانند کارگران فصلی دارند. 

او ادامه داد: در حال حاضر باید ۲/۵ نفر گروه پرستاری به ازای هر ۲۴ ساعت و هر تخت بیمارستانی یا هزار نفر جمعیت داشته باشیم که این عدد به طور میانگین حدود نه دهم است.  فوق العاده خاص در دستگاه ها داده می شود و باید به جامعه پرستاری نیز داده شود. دولت در این خصوص بودجه ای را اختصاص داده است. دولت بودجه خوبی را نیز برای رسیدگی به بازنشستگان و بیماران خاص پرستاران در نظر گرفته است.

به گفته وی آسیب دیدگان پرستاری به طور مثال در بخش های شیمی درمانی تحت پوشش صندوق حمایت قرار خواهند گرفت و در همین خصوص با بیمه سلامت مذاکراتی انجام شده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز