۰۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۵
دبیر کمسیون تخصصی و مشورتی دارو و تجهیزات پزشکی سازمان نظام پزشکی از مشکلات داروسازان می‌گوید.
کد خبر: ۱۷۷۱
نویسنده دکتر پوریا عادلی

به گزارش سرطان نیوز، چند صباحی است که به واسطه اعتماد اعضا کمسیون دارو و تجهیزات پزشکی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران این افتخار را داشته ام که به عنوان دبیر کمسیون دارو و تجهیزات سازمان نظام پزشکی در خدمت جامعه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کشور باشم و از نزدیک با مشکلات همکاران رشته‌های مختلف در این حوزه آشنا شوم.

متاسفانه در این مدت شاهد این بودم که همانند سایر رشته‌های پزشکی همکاران داروساز با هجمه‌ای از مشکلات در زمینه‌های مختلف مواجه هستند که جا دارد مورد توجه تصمیم سازان و مسئولین امر قرار گیرد که ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن پنجم شهریورماه و روز داروساز لازم می‌دانم اشاره‌ای گذرا به مشکلات چرخه دارو از عرضه تا تولید داشته باشم.


۱. عدم وجود دیدگاه تخصصی و علمی به خدمات ارائه شده توسط همکاران داروساز و عدم پرداخت حق مسئول فنی، به همکاران داروساز، حق مسئول فنی مبلغی است که به منظور بررسی علمی نسخ پزشکی به همکاران داروساز تعلق میگرد، ولی عدم وجود نگاه علمی به فعالیت همکاران این حوزه موجب شده تا همکاران داروساز از این حق خود محروم باشند، این ظلم مضاعف به یک رشته تخصصی دانشگاهی در کنار هزینه‌های سرسام آور داروخانه، عدم پرداخت به موقع مطالبات، افزایش سرمایه در گردش داروخانه‌ها به علت افزایش قیمت دارو و اجرای طرح‌هایی مانند آیین نامه جدید داروخانه‌ها می‌رود تا داروخانه داری را از سرمایه گذاری سودده دهه‌های پیش به حوزه‌ای ورشکسته بدل نماید.

۲. مشکلات وسیع حوزه پخش دارو که باعث می‌شود، افراد انگیزه‌ای برای سرمایه گزاری در حوزه پخش دارو نداشته باشند متاسفانه به علت افزایش هزینه‌های این حوزه به خصوص هزینه‌های سرسام آور خرید، تعمیر و نگهداری ناوگان حمل و نقل در کنار مارژین سود محدود شرکت‌های پخش و عدم نقد شوندگی مطالبات این شرکت ها، در حال حاضر شرکت‌های پخش دارو در شرایط اقتصادی نامطلوبی به سر می‌برند.


۳. مشکلات حوزه تولید دارو؛ افزایش قیمت تمام شده داروها، عدم دسترسی مناسب و سریع به مواد اولیه، مشکلات حوزه انتقال ارز و منابع مالی برای خرید تجهیزات و مواد اولیه تنها اشاره‌ای تیتر وار به مشکلات این حوزه از چرخه دارو است، حوزه‌ای که امروز به همت دانشمندان ایرانی تبدیل به نقطه قوتی در معادلات اقتصادی و سیاسی برای کشورمان در جهان شده است، ولی مشکلات موجود می‌تواند این حوزه را با خطرات اجتناب ناپذیری در آینده نزدیک مواجه نماید.


دارو به عنوان کالایی اساسی و استراتژیک از اهمیت بالایی برای هر کشوری برخوردار است و این مهم با توجه به نحوه مناسبات بین المللی کشورمان در معادلات جهانی از اهمیتی دو چندان برخوردار است که باید مورد توجه سیاستگذاران این حوزه قرار گیرد.

 

دکتر پوریا عادلی

دبیر کمسیون تخصصی و مشورتی دارو و تجهیزات پزشکی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز