۲۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
محققان می گویند؛
نتایج مطالعات نشان می دهد موادشیمیایی موجود در پلاستیک ها و لوازم آرایش با افزایش خطر زایمان زودهنگام مرتبط هستند.
کد خبر: ۱۲۳۶

ارتباط مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی و زایمان زودهنگام

به گزارش سرطان نیوز به نقل از ساینس دیلی، فتالات‌ها، مواد شیمیایی که معمولاً برای تقویت پلاستیک‌ها استفاده می‌شوند، در میلیون‌ها محصولی که مردم هر روز از آن استفاده می‌کنند وجود دارد، اما یک تحلیل جدید ارتباط آنها را با خطر بالاتر زایمان زودرس تأیید می‌کند.

 

بزرگترین مطالعه تا به امروز در مورد این موضوع، داده‌های بیش از ۶۰۰۰ زن باردار در ایالات متحده را برای درک بهتر ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فتالات و بارداری مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. این مطالعه نشان داد زنانی که غلظت فتالات در ادرارشان بالاتر بود، بیشتر احتمال دارد نوزادان نارس به دنیا بیاورند. طبق تعریف، نوزادان نارس سه هفته یا بیشتر قبل از موعد مقرر به دنیا می آیند.

 

«کلی فرگوسن»، نویسنده ارشد این مطالعه از مؤسسه ملی علوم سلامت زیست محیطی آمریکا، می‌گوید: «زایمان زودرس می‌تواند هم برای نوزاد و هم برای مادر خطرناک باشد، بنابراین شناسایی عوامل خطری که می‌توانند از آن جلوگیری کنند، مهم است.»

 

این مطالعه ۱۱ فتالات مختلف موجود در زنان باردار را مورد بررسی قرار داد و پی برد که چهار مورد از آنها با ۱۴ تا ۱۶ درصد احتمال بیشتر تولد نوزاد نارس مرتبط است. بیشترین ارتباط مربوط به تماس با فتالاتی بود که معمولاً در لاک ناخن و سایر لوازم آرایش یافت می‌شود.

 

به گفته فرگوسن، «برای مردم دشوار است که قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی را در زندگی روزمره به طور کامل حذف کنند، اما نتایج ما نشان می‌دهد که حتی کاهش‌های کوچک در یک جمعیت بزرگ می‌تواند تأثیرات مثبتی بر مادران و فرزندان آنها داشته باشد.»


بیشتر بخوانید: 

بیماری لثه مادر در بارداری احتمال زایمان زودرس را افزایش می دهد


به گفته محققان، کاهش سطح قرار گرفتن در معرض فتالات‌ها تا ۵۰ درصد، می‌تواند به طور متوسط ۱۲ درصد از زایمان زودرس جلوگیری کند. این مداخلات بر تغییرات خاصی مانند انتخاب محصولات مراقبت شخصی بدون فتالات، کاهش تعداد فتالات‌ها در محصولات توسط شرکت‌ها یا تغییر مقررات قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی، متمرکز بود.

 

در این بین، محققان پیشنهاد کردند از مصرف غذاهای فرآوری شده یا غذاهای بسته بندی شده در پلاستیک خودداری کنند و به جای آن غذاهای تازه و خانگی را انتخاب کنند. آنها همچنین توصیه کردند محصولات بدون عطر را انتخاب کنید که دارای فتالات کمتری هستند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز