۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۹
سال ۹۹ ایران با شاخص اهدای عضو ۱۴/۳ رتبه نخست آسیا را داشت که این آمار با شیوع کرونا افت شدید پیدا کرد و تا شاخص ۷ رسید.
کد خبر: ۵۳۲

کاهش اهدای عضو در دوران کرونا/ فقط ۱۰ درصد از بزرگسالان کارت اهدا دارند

نوزدهمین مراسم بزرگداشت اهدای عضو (جشن نفس) دیروز ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد.

 بعد از دوسال وقفه در برگزاری جشن اهدای عضو به دلیل شیوع ویروس کرونا، این مراسم دیروز و همزمان با روز ملی اهدای عضو، با حضور ورزشکاران و هنرمندان به عنوان سفیران اهدا، خانواده اهدا کننده و گیرنده‌ی عضو، و اهالی رسانه به همت انجمن اهدای عضو ایرانیان در محل سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر علی نوبخت رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان، علت نامگذاری این روز در تقویم ملی را شرح داد. به گفته وی ۳۳ سال قبل، در روز سی و یکم اردیبهشت ماه ۱۳۶۸ امام خمینی (ره) فتوای اهدای عضو را صادر کرد این در حالی بود که دکتر ایرج فاضل پدر اهدای عضو ایران ابتدا پیگیری صدور این فتوا و سپس تصویب آن را به عنوان قانون را بر عهده داشت.

نوبخت از همت و تلاش دکتر فاضل، برای به تصویب رسیدن فتوای اهدای عضو امام راحل در سال ۷۸ و در مجلس ششم خبر داد.

او با اشاره به اینکه در آن زمان اهدای عضو درحالی کلید خورد که از هر ۲۰۰۰ نفر یک نفر به اهدای اعضای بدن عزیز از دست رفته‌اش رضایت می‌داد خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز ورق برگشته است و به همت انجمن اهدای عضو ایرانیان که در سال ۱۳۹۴ اعلام موجودیت کرد، روز به روز فرهنگ اهدای عضو در ایران ارتقا پیدا کرد تاجایی که این آمار در سال ۹۸ به ۷۰ برابر رسید.


بیشتر بخوانید:

اعضای اهدایی افراد مبتلا به کووید ۱۹ ایمن است؟

اهدای عضو بیمار مرگ مغزی نیشابوری به ۳ نفر زندگی دوباره بخشید

انجام ۱۴ پیوند کلیه و کبد در اولین روز سال نو


نوبخت در پایان با بیان اینکه ۳۰ سال قبل ما ایرانیان برای پیوند کلیه مجبور به پرداخت ۳۰ هزار دلار بودیم یادآور شد: خوشبختانه در حال حاضر پزشکان حاذقی از جمله دکتر علی ملک حسینی -پدر پیوند کبد- ایران را در زمینه اهدای عضو داریم و شرایط اهدا، نه تنها به دشواری گذشته نیست که بی وقفه رکورد پیوند اعضای حیاتی بدن شکسته خواهد شد.

فقط ۱۰ درصد از بزرگسالان کارت اهدا دارند

همچنین در ادامه کتایون نجفی‌زاده، مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان، با بیان این‌که در دو سال کرونا جشن اهدای عضو برگزار نشد، گفت: اما امروز تیم‌های اهدای عضو و پیوند در کنار هنرمندان و ورزشکاران حضور دارند و جشن با حال و هوای خاصی برگزار می‌شود. سال ۹۹ ما با شاخص اهدای عضو ۱۴/۳ رتبه نخست آسیا را داشتیم که این آمار با شیوع کرونا افت شدید پیدا کرده و تا شاخص ۷ رسید، البته در سال گذشته مجدد به رتبه ۱۰ رسیدیم اما باز هم این میزان کم است و همچنان باید افزایش پیدا کند.

وی بیان کرد: حدود ۱۰ درصد بزرگسالان در ایران دارای کارت اهدا هستند و این میزان در حال افزایش است و روزانه حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر هم کارت اهدای عضو دریافت می‌کنند که البته این میزان باید بیشتر باشد.

او با اشاره به اهمیت کارت اهدای عضو اظهار کرد: اگر اتفاقی برای ما رخ دهد و خانواده از خواسته ما اطلاع نداشته باشند احتمال رضایت به اهدا ۴۸ درصد است، البته داشتن کارت جنبه فرهنگ سازی دارد و دریافت آن با ارسال کد ملی به ۳۴۳۲ و مراجعه به سایت ehdacenter.ir امکان پذیر است. همچنین طرح خانواده اهدای عضو در دستور کار قرار دارد و در آینده اجرا می‌شود و افراد می‌توانند به صورت خانوادگی کارت اهدای عضو داشته باشند.

نجفی‌زاده در پایان گفت: اولین جشن نفس یا هدف امید بخشی برای بیماران در لیست انتظار و در مقیاس کوچک‌تر برگزار می‌شد اما کم کم این جشن رشد پیدا کرد و در جای جای ایران شاهد برگزاری جشن نفس و تقدیر از خانواده‌های اهدا کننده هستیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
11:31 - 1403/02/16
تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
یکی از بیماری‌های بسیار رایج و شایعی که افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر کرده است، سرطان است. یک بیماری به نسبت کشنده که می‌تواند به‌صورت خاموش در بدن افراد پیشروی کند و با درگیر کردن اندام‌های مختلف، روند نرمال زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
08:29 - 1403/02/16
مدیر امور بین الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد؛
ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
مدیر امور بین الملل سازمان غذا و دارو گفت: بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس اقتصادی تجاری ایران و آفریقا شرکت کردند که می‌تواند زمینه همکاری بیشتر در حوزه صادرات محصولات سلامت محور باشند.
08:09 - 1403/02/16
عضو انجمن آسم و آلرژی ایران تشریح کرد؛
آسم در ۱۳ درصد ایرانی‌ها/ بروز بیش‌تر این بیماری در کلانشهر‌ها
عضو انجمن آسم و آلرژی ایران با بیان اینکه ۹ تا ۱۳ درصد گروه‌های سنی مختلف در کشور به بیماری آسم مبتلا هستند، گفت: از آنجا که آسم یک بیماری التهابی است، آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد؛ بر همین اساس در کلان‌شهر‌ها که آلودگی هوای بیش‌تری دارند، میزان ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.
پیشنهاد امروز