۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو می‌گوید: شیرین کننده‌های مورد استفاده در محصولات غذایی به ویژه نوشابه‌های بدون قند با آخرین استاندارد‌های ملی و بین المللی بررسی شده و با توجه به میزان توصیه شده در محصول مذکور، مصرف می‌شود.
کد خبر: ۱۳۳۱۶

به گزارش گروه سرطان، سرطان نیوز، دکتر محمود آل بویه گفت: چند دهه است که برای مصرف نوشابه‌های گازدار رژیمی، تبلیغات گسترده‌ای برای کاهش وزن انجام و ادعا می‌شود به جای قند، در تولید نوشابه‌های رژیمی از شیرین کننده‌های طبیعی و یا مصنوعی استفاده شده است که فاقد کالری می‌باشند بنابراین موجب افزایش وزن نمی‌شوند.

دکتر محمود آل بویه، سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو
آل بویه ادامه می‌دهد: همه شیرین کننده‌ها مانند آسپارتام و ... دارای حد مجاز مصرف روزانه (میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن) می‌باشند و مصرف بیش از آن در روز، احتمال ابتلا به انواع سرطان و ناباروری را در انسان افزایش می‌دهد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان می‌کند: آسپارتام پس از تجزیه در بدن به دو اسید آمینه اسید آسپارتیک و دی فنیل آلانین و متانول تبدیل می‌شود که در بیماران (ارثی) فنیل کتونوری (pku)، آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز، به دلیل جهش ارثی، غیرفعال می‌باشد، لذا قادر به تجزیه اسید آمینه دی فنیل آلانین در بدن نمی‌باشند و اسید آمینه مذکور در بدن تجمع یافته و منجر به آسیب مغزی و در نتیجه تأثیر بر عملکرد شناختی می‌شود؛ بنابراین روی برچسب نوشابه‌های گازدار بدون قند، حاوی شیرین کننده مصنوعی آسپارتام، باید هشدار مربوط به ممنوعیت مصرف برای بیماران (ارثی) فنیل کتونوری درج شود.

منبع:قدس آنلاین

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
10:28 - 1403/02/31
اضافه کار ۲۰ هزار تومانی زیبنده پرستاران نیست
رییس کل سازمان نظام پرستاری گفت: میانگین دریافتی پرستاران نسبت به کارمندان هم رده در دیگر ارگان‌ها پایین‌تر است، درخواست جدی ما افزایش حقوق و درآمد پرستاران است تا ماندگاری افزایش یابد.
پیشنهاد امروز