۰۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
افراد زیادی در سراسر جهان برای ترک سیگار اقدام می‌کنند و برخی از آنها موفق می‌شوند از پس این تصمیم مهم برآیند اما برخی دیگر هم با وجود امتحان کردن راه‌های مختلف در این راه ناکام می‌مانند.
کد خبر: ۱۲۷۵۸

به گزارش گروه غذا و دارو سرطان نیوز،افراد زیادی در سراسر جهان برای ترک سیگار اقدام می‌کنند و برخی از آن‌ها موفق می‌شوند از پس این تصمیم مهم برآیند، اما برخی دیگر هم با وجود امتحان کردن راه‌های مختلف در این راه ناکام می‌مانند.

مواد غذایی از جمله عوامل موثر در ترک سیگار هستند.

یک متخصص سلامت در گفتگو با وب‌سایت «گواسموک‌فری» در این باره گفت غذایی که در زمان ترک سیگار مصرف می‌کنید تفاوت زیادی را در روند ترک ایجاد می‌کند و مصرف برخی غذا‌ها حتی متعهدترین افراد در مسیر ترک سیگار را دچار تزلزل می‌کند.

چهار نوع غذا و یک نوشیدنی محبوب وجود دارد که سیگاری‌هایی که در حال ترک هستند، باید از آن‌ها اجتناب کنند. چرا که این غذا‌ها مانع از موفقیت در مسیر اجرای این تصمیم مهم و رایج در سال جدید می‌شوند.

به این ترتیب برای فردی که در حال ترک سیگار است هر گونه غذای تند، تنقلات سرشار از شکر، غذا‌های سرخ‌شده و غذا‌هایی با محتویات سدیم بالا به شدت ممنوع هستند.

این متخصص می‌گوید: مهم است که از رژیم غذایی‌تان آگاه باشید، زیرا غذا‌های تند و شیرین، میل به نیکوتین را تحریک می‌کنند.

علاوه بر این، اگر هنگام ترک سیگار به غذا‌های بسیار شیرین روی آورید با خطر ابتلا به اعتیاد به قند به‌عنوان جایگزین سیگار مواجه می‌شوید.

از غذا‌های سرخ‌شده هم باید اجتناب کرد، زیرا به چربی اضافی بالا تنه و فشار بر دیافراگم منتهی می‌شود.

این افزایش فشار، مشکلات تنفسی کسانی را که در حال ترک سیگارند تشدید می‌کند و باعث می‌شود مسیر چالش‌برانگیزی را طی کنند.

مصرف بیش از حد نمک هم به احتباس آب در بدن و ایجاد وزن اضافی در اطراف دیافراگم منجر می‌شود و فشار اضافی را در پی خواهد داشت که تنفس را محدود و پایبندی به تصمیم ترک سیگار را دشوار می‌کند.

دیگر عامل مهم در ترک سیگار قهوه است.

قهوه به‌عنوان محرک سیگار کشیدن و مصرف نیکوتین عمل می‌کند، زیرا کافئین موجود در قهوه اثرات تحریک‌کننده سیگار را افزایش می‌دهد.

ترکیب قهوه و سیگار اغلب یک روال معمول و تقویت‌کننده می‌شود و قوی شدن ارتباط بین این دو عامل برای کسانی که در حال ترک سیگارند، چالش ایجاد می‌کند.

هوس‌های غذایی از عوارض شناخته‌شده ترک سیگارند. همچنین از دیگر مشکلات می‌توان به فراز و فرود‌های خلقی، احتقان، سرفه و بی‌خوابی اشاره کرد.

بنا به گفته این متخصص، افرادی که در مقابله با عوارض جانبی مشکل دارند، می‌توانند به سراغ تمرینات تنفسی و مراقبه بروند و در صورت نیاز به صحبت با خدمات مشاوره تماس بگیرند.

سالانه ۴۸ هزار آمریکایی بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست می‌دهند که مرگ یک نفر از هر پنج نفر را شامل می‌شود.

همچنین نتایج پژوهشی نشان می‌دهد سیگار کشیدن بیش از دو برابر خطر ابتلا به اختلالات خُلقی را افزایش می‌دهد.

منبع: پنجره

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز