۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از ابتلای ۳ برابری سیگاری‌ها به سرطان مثانه خبر داد.
کد خبر: ۱۲۰۹۶

به گزارش گروه سرطان، سرطان نیوز، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از سیگار و مشتقات تریاک به‌عنوان مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان مثانه در مردان خبر داد.

دکتر حمید شافی بیان کرد: سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری تناسلی و نهمین سرطان شایع شناخته شده در دنیا و سومین سرطان شایع مردان در ایران است.

متخصص جراحی کلیه دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: مهمترین عوامل خطر که تاکنون برای سرطان مثانه شناخته شده است، سیگار و مشتقات تریاک است، به‌طوری که در افراد سیگاری سه برابر افراد غیرسیگاری رواج این بیماری شایع‌تر است.

شافی با بیان اینکه این بیماری در بعضی افراد با شغل‌های بخصوص نیز بیشتر دیده شده است، افزود: این مشاغل آرایشگران، کارگران چاپ، نقاشی، کارگران آسفالت‌سازی، تمیزکننده‌های دودکش، تکنسین‌های دندانپزشکی، پرستاران و رانندگان کامیون می‌شود.

متخصص جراحی کلیه و فلوشیب اورولوژی ادامه داد: عوامل تغذیه‌ای، میزان دریافت مایعات، الکل، التهاب، عفونت، سابقه شیمی درمانی، اشعه تراپی و اختلالات ژنتیکی نیز در بروز این بیماری موثر است.

وی گفت: همچنین در افراد چاق و با سابقه خانوادگی سرطان مثانه نیز این بیماری شیوع بیشتری دارد.

دکتر شافی افزود: این بیماران معمولا با علائم خونریزی روشن، بدون درد و گهگاهی خونریزی ادراری مراجعه می‌کنند که تشخیص این بیماران بر اساس سونوگرافی و سیستوسکوپی (دیدن داخل مثانه) است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل یادآور شد: درمان این بیماران در مرحله اول تراشیدن تومور مثانه و ارسال به مرکز آسیب‌شناسی است و پس از آن بر اساس نوع پاتولوژی، درمان مخصوص آن انجام می‌شود که شامل تزریق داخل مثانه‌ای (BCG) یا جراحی برداشتن مثانه، یا اشعه‌تراپی و شیمی‌درمانی است.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز