۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
محققان در ارتباط با آسیب‌های خطرناک استفاده از تلفن همراه در حین راه رفتن به شدت هشدار داده اند.
کد خبر: ۱۱۸۳۷

به گزارش گروه بهداشت و درمان سرطان نیوز؛استفاده از تلفن‌های همراه به ویژه تلفن‌های هوشمند به یکی از چالش‌های پیش روی افراد بسیاری تبدیل شده است که با اعتیاد به استفاده از این وسایل، پدیده خطرناک دیگری نیز در ارتباط با آن وجود دارد که می‌تواند عامل آسیب باشد.

مردم متوجه نیستند که وقتی در حین راه رفتن، از تلفن همراه استفاده می‌کنند، چقدر حواسشان پرت شده و آگاهی آن‌ها از موقعیتشان تغییر می‌کند. این دستگاه‌ها می‌توانند باعث معضلی شوند که متخصصان آن را "کوری بدون توجه" می‌نامند. صفحه نمایش گوشی نه تنها حواس را پرت می‌کند، بلکه خلق و خو، راه رفتن و وضعیت بدن را هم تغییر می‌دهد.

تاثیر گوشی روی قدم‌های شما

فیلم‌های ویدیویی نشان می‌دهند افرادی که حین راه رفتن از تلفن استفاده می‌کنند حدود ۱۰ درصد کندتر از همتایان خود که حواسشان پرت نشده است راه می‌روند، قدم‌های کوتاه‌تری برمی‌دارند و زمان بیشتری را صرف می‌کنند.

همه این‌ها می‌تواند مانع از تردد در پیاده رو شود و حرکت دیگران را نیز کند کند، بنابراین اگر پیاده روی بخش بزرگی از فعالیت بدنی روزانه شما را تشکیل می‌دهد، آهسته‌تر راه رفتن می‌تواند بر تناسب اندام شما تأثیر بگذارد.

همچنین، نگاه کردن به گوشی هوشمند در حین راه رفتن به جای صاف ایستادن، می‌تواند میزان بار یا نیروی وارده بر گردن و عضلات بالای کمر را افزایش دهد که ممکن است باعث بروز علائمی که به عنوان «سندرم گردن پیامک» معروف است شود. این موضوع می‌تواند تعادل را کاهش داده و خطر زمین خوردن یا سقوط را افزایش دهد.

تاثیر استفاده از تلفن همراه در حین راه رفتن روی روحیه فرد

هنگامی که دانشمندان می‌خواهند استرس را مطالعه کنند، اغلب از مردم می‌خواهند چندین کار را به طور همزمان انجام دهند. از آن جایی که چندوظیفه‌ای روشی قابل اعتماد برای تشخیص استرس افراد است، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد راه رفتن در حین استفاده از تلفن شما نیز به همین شکل عمل می‌کند، حتی اگر ما از آن آگاه نباشیم.

یک آزمایش نشان داد که هر چه افراد هنگام راه رفتن روی تردمیل از تلفن همراه استفاده کنند، سطوح کورتیزول، به اصطلاح هورمون استرس، بالاتر می‌رود. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۳ در نیوزیلند انجام شد به بررسی اثرات روانی پیاده‌روی در پارکی در فضای باز در حین نگاه به تلفن همراه پرداخت.

این مطالعه به این نتیجه رسید افرادی که بدون استفاده از تلفن راه می‌رفتند بعد از آن احساس بهتری داشتند، در حالی که در گروه‌هایی که با نگاه به تلفن راه می‌رفتند، کمتر احساس خوشایند و راحتی داشتند.

این مطالعه دلیل این اثرات منفی را کاهش تماس با محیط اطراف عنوان و خاطرنشان کرد: پیاده روی در مکان‌های طبیعی برای سلامت روان مفید است و برای به دست آوردن این فواید مهم است که توجه به محیط اطراف معطوف شود.

در این تحقیق آمده است: همچنین ممکن است راه رفتن و تلاش برای استفاده همزمان از تلفن آزاردهنده باشد و به همین دلیل خلق و خوی شما را خراب می‌کند.

خطرات حواس پرتی در حین راه رفتن

بسیاری از ما می‌دانیم که پیاده‌روی و استفاده از تلفن همراهمان می‌تواند خطرآفرین باشد و حتی برخی از شهر‌های جهان قوانینی را تصویب کرده‌اند که عابران پیاده‌ای را که حواسشان به تلفن‌هایشان پرت می‌شود٬ محدود می‌کند؛ اما تحقیقات در مورد این خطرات بسیار قابل توجه است.

تحقیقات نشان می‌دهند که حدود ۳۰۰۰۰ جراحت در حین راه رفتن به دلیل نگاه کردن به تلفن ایجاد شده است، در حالی که بسیاری از این برخورد‌ها در خیابان‌ها و پیاده رو‌ها رخ داده است، تقریباً یک چهارم آن‌ها نیز در خانه رخ داده است.

تحقیقات همچنین نشان دادند که سن یک عامل خطر اصلی برای آسیب‌های راه رفتن همراه با تلفن است، به طوری که افراد جوان بین ۱۱ تا ۲۰ سال بیشترین میزان بروز آسیب را دارند و پس از آن بزرگسالان در ۲۰، ۳۰ و ۴۰ سالگی قرار دارند. زیرا جوانان بیشتر از افراد مسن از گوشی خود استفاده می‌کنند.

چگونه می‌توانید از خطر استفاده از تلفن در حین راه رفتن ایمن بمانید؟

کارشناسان توصیه می‌کنند هنگام چک کردن گوشی، ترجیحاً دور از مسیر عابران پیاده بایستید و همچنین از استفاده از تلفن در نزدیکی پله‌ها، گذرگاه‌های پیاده و زمین‌های شلوغ یا ناهموار خودداری کنید، زیرا این مکان‌ها محل وقوع تصادف هستند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز