۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۸
میلیون ها نفر از افراد مبتلا به دیابت از داروی متفورمین برای کنترل سطح قند خون خود استفاده می کنند.
کد خبر: ۱۰۳۰۵
توقف مصرف متفورمین می تواند بر مغز افراد دیابتی تأثیر بگذارد

به گزارش سرطان نیوز، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که توقف زودهنگام مصرف متفورمین ممکن است خطر ابتلاء به مشکلات تفکر و حافظه را با افزایش سن بیماران افزایش دهد.

«سارا آکلی»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست در دانشگاه بوستون، گفت: «ما دریافتیم که مصرف متفورمین از شروع زوال عقل جلوگیری می‌کند یا آن را به تأخیر می‌اندازد و این بسیار دلگرم کننده است.»

این مطالعه نشان داد افرادی که متفورمین را زودتر قطع کردند، در مقایسه با افرادی که این دارو را ادامه دادند، ۲۱ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به زوال عقل بودند.

آکلی گفت: «متفورمین فواید گسترده‌ای دارد، به همین دلیل است که ابتدا در درمان دیابت تجویز می‌شود، و به افراد توصیه می‌شود از آن استفاده کنند مگر اینکه منع مصرف داشته باشند. افراد ممکن است به دلیل عوارض جانبی مانند مشکلات کلیوی یا به دلیل اینکه ترجیح می‌دهند قند خون خود را بدون دارو کنترل کنند، مصرف متفورمین را متوقف کنند.»


بیشتر بخوانید

 متفورمین به مدیریت دیابت بارداری کمک می کند


برای این مطالعه، محققان موارد جدید زوال عقل را در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد بررسی قرار دادند، از جمله ۱۲۲۲۰ نفر که مصرف متفورمین را متوقف کردند و ۲۹۰۰۰ نفر که دوره را ادامه دادند.

او گفت: «اگر متفورمین مصرف می‌کنید و قصد قطع آن را دارید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.»

متفورمین همراه با رژیم غذایی و ورزش برای مدیریت دیابت نوع ۲ استفاده می‌شود و دیابت نوع ۲ یک عامل خطر ثابت برای زوال عقل است.

به گفته آکلی: «دیابت نوع ۲ و بیماری آلزایمر چندین ویژگی مشترک دارند، از جمله اختلال در جذب گلوکز به مغز، و گلوکز برای عملکرد مغز حیاتی است. علاوه بر این، این دو وضعیت با مقاومت به انسولین و سطوح بالاتر استرس اکسیداتیو مرتبط هستند.»

وی خاطرنشان کرد: «اگر دیابت نوع ۲ دارید، مدیریت مؤثر آن با متفورمین یا سایر داروهای ضد دیابت به همراه مداخلات سبک زندگی ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد و از مغز در برابر زوال شناختی محافظت کند.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
پیشنهاد امروز