۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۷
زیره سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که به بدن در مقابله با آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. این ترکیبات در پیشگیری از بیماری‌های مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی نقش دارند.
کد خبر: ۱۰۱۲۴

به گزارش سرطان نیوز، زیره سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که به بدن در مقابله با آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. این ترکیبات در پیشگیری از بیماری‌های مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی نقش دارند. مطالعات نشان می‌دهد مصرف دانه‌های زیره سطح آنتی‌اکسیدان خون را بالا می‌برد. البته زیره علاوه بر آنتی‌اکسیدان فراوان حاوی روی، سلنیوم، منیزیوم، منگنز، فسفر و ویتامین‌های A، C، E و B است و عادت به افزودن آن در برنامه غذایی روزانه، فواید متعددی دارد که عبارتند از:

محافظت از سلامت سیستم گوارش


زیره از قدیم برای بهبود مشکلات گوارشی نظیر نفخ و یبوست کاربرد داشت. این تاثیر به‌دلیل مقدار بالای فیبر است که به تحریک سیستم گوارشی کمک می‌کند. بررسی‌ها حاکی از آن است که مصرف زیره در کاهش علائم سندروم روده تحریک‌پذیر موثر است.

تسهیل کاهش وزن
افزودن زیره به رژیم غذایی افرادی که قصد کاهش وزن دارند، بسیار موثر است چراکه احساس گرسنگی را کنترل می‌کند، اشتها را کاهش می‌دهد و زمینه‌ساز لاغری می‌شود. براساس مطالعات، مصرف عصاره زیره به‌طور قابل‌توجهی موجب کاهش وزن و کم‌شدن توده چربی‌ها می‌شود.

تنظیم قند خون
برخی از مطالعات نشان می‌دهند که گنجاندن زیره در رژیم غذایی می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند و در نتیجه تاثیر مثبتی در مقابله با علائم دیابت دارد. دانه‌های زیره به‌دلیل فیبر بالا نقش بسیار قوی در کنترل قند خون دارد و به کاهش روند جذب قند در خون کمک می‌کند.

فقط، مصرف متعادل
مصرف زیره در حد متعادل هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. البته بعضی افراد ممکن است نسبت به زیره حساسیت داشته ‌باشند. اگر پس از خوردن زیره علائم حساسیت بروز پیدا کند، حتما لازم است از مصرف آن خودداری کرده و با پزشک مشورت شود. همچنین، مصرف زیره می‌تواند با بعضی داروهای دیابت تداخل پیدا کند بنابراین در صورت ابتلا به این بیماری بهتر است در این زمینه با پزشک تان مشورت کنید.

 

پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز