۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۴
محققان کره جنوبی می گویند؛
محققان بر این باورند بین تنوع باکتریایی کمتر در میکروبیوم روده و سندرم روده تحریک پذیر ارتباط وجود دارد.
کد خبر: ۴۷۸۳
نقش میکروبیوم های روده در بروز سندرم روده تحریک پذیر

به گزارش سرطان نیوز، به نقل از مدیسن نت، دکتر «جونگ اوک شیم»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه کره در سئول، می‌گوید: «معمولاً بیش از ۱۰۰۰۰ گونه میکروارگانیسم در روده انسان زندگی می‌کنند.»

برای مطالعه این موضوع، محققان مجموعه داده‌های خود را با ۹ مجموعه داده منتشر شده دیگر ترکیب کردند که در مجموع شامل ۵۷۶ بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و ۴۸۷ بیمار سالم بود.

شیم گفت: «ما پی بردیم تنوع باکتری‌های روده در بیماران سندرم روده تحریک پذیر نسبت به افراد سالم کمتر بود.»

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که سطح فراوانی ۲۱ گونه باکتری خاص نیز بین بیماران سندرم روده تحریک پذیر و افراد سالم متفاوت است، اگرچه یافته‌ها از نظر آماری معنی‌دار نبودند.


بیشتر بخوانید


شیم در ادامه افزود: «مطالعات عملکردی برای اثبات اینکه آیا تغییر در میکروارگانیسم‌های روده به ایجاد سندرم روده تحریک پذیر منجر می‌شود، مورد نیاز است.»

سندرم روده تحریک پذیر یک بیماری شایع است که باعث نفخ، اسهال، درد معده و گرفتگی عضلات می‌شود. علت آن ناشناخته است و درمان مؤثری وجود ندارد.

محققان نوشتند: «بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک بر روی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، تغییر میکروبیوم های روده به عنوان یکی از علل احتمالی سندرم روده تحریک پذیر مطرح می‌شود. گاستروانتریت باکتریایی حاد می‌تواند باعث التهاب مزمن، بدون علامت و با درجه پایین دیواره روده شود که برای تغییر عملکرد سلول‌های عصبی عضلانی و اپیتلیال کافی است.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز