۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۲
مطالعات نشان می دهد؛
زنان سالمند مبتلا به عفونت‌های مجاری ادراری اغلب هذیان و گیجی را هم تجربه می‌کنند و محققان ممکن است راه‌حلی برای این مسئله پیدا کرده باشند.
کد خبر: ۴۳۸۶

استروژن به کاهش علائم عفونت های ادراری در زنان کمک می کند

به گزارش سرطان نیوز، محققان مرکز پزشکی سدارس سینای در لس آنجلس که این وضعیت را بر روی موش‌ها مطالعه کردند، پی بردند استروژن که اغلب به عنوان بخشی از هورمون درمانی پس از یائسگی تجویز می‌شود، ممکن است از این تغییرات ذهنی جلوگیری کند.

دکتر «شوری لاهیری»، نویسنده ارشد، گفت: «این مطالعه نشان می‌دهد که هورمون درمانی ممکن است ابزاری برای کاهش هذیان باشد. من فکر می‌کنم که این یک گام بزرگ به سمت آزمایش بالینی استروژن در بیماران انسانی مبتلا به عفونت ادراری است.»

تیم لاهیری قبلاً هذیان را با یک پروتئین تنظیم کننده سیستم ایمنی به نام اینترلوکین ۶ (IL-۶) مرتبط کرده بودند.

هنگامی که فردی مبتلا به عفونت ادراری یا سایر مشکلات پزشکی مانند آسیب ریه است، IL-۶ می‌تواند از طریق خون به مغز برسد و علائمی مانند گیجی و سردرگمی ایجاد کند.

استروژن به عنوان سرکوب کننده IL-۶ شناخته شده است، از اینرو تیم تحقیق به طراحی آزمایشاتی برای بررسی اثرات آن بر هذیان ناشی از عفونت مجاری ادراری سوق داد.

هذیان، عدم آگاهی از محیط اطراف است و در جامعه پزشکی کاملاً شناخته شده است.

برای مطالعه این موضوع، محققان رفتار موش‌های قبل و بعد از یائسگی را که عفونت ادراری داشتند، مشاهده کردند. موش‌های یائسه علائم هذیان مانند اضطراب و گیجی داشتند. موش‌های دیگر این علائم را نداشتند.

پس از اینکه محققان موش‌ها را با استروژن درمان کردند، علائم هذیان تا حد زیادی کاهش یافت.

محققان همچنین اثرات مستقیم استروژن بر نورون‌ها را بررسی کردند.

لاهیری گفت: «ما تک تک سلول‌های عصبی را در معرض ترکیب التهابی IL-۶ قرار دادیم تا آسیبی شبیه به عفونت ادراری ایجاد کنیم.»

وی در ادامه افزود: «اما وقتی استروژن را به ترکیب اضافه کردیم، آسیب را کاهش داد. بنابراین، نشان دادیم که حداقل دو راه وجود دارد که استروژن به کاهش علائم هذیان کمک می‌کند. سطح IL-۶ در خون را کاهش می‌دهد و مستقیماً از نورون‌ها محافظت می‌کند.»

با این حال مشخص نیست که استروژن چگونه برای محافظت از نورون‌ها عمل می‌کند. نتایج مطالعات حیوانی اغلب در انسان‌ها متفاوت است.

در حال حاضر، درمان هذیان ناشی از عفونت ادراری با استفاده از آنتی بیوتیک ها رایج است. اما داشتن یک درمان موثر برای هذیان می‌تواند در درازمدت اهمیت داشته باشد. هذیان یک عامل خطر شناخته شده برای اختلالات روانی طولانی مدت، مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز