۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۷
مطالعات نشان می دهد؛
محققان می گویند شربت ذرت با فروکتوز بالا می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را در افراد افزایش دهد.
کد خبر: ۸۷۲
فروکتوز ریسک ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد

به گزارش سرطان نیوز به نقل از هلث لاین، شربت ذرت با فروکتوز بالا در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها از جمله نوشابه‌ها و غذاهای فرآوری شده یافت می‌شود.

کارشناسان می‌گویند با اتخاذ یک رژیم غذایی سالم حاوی غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و پروتئین بدون چربی می‌توانید میزان مصرف شربت ذرت با فروکتوز بالا را کاهش دهید.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که مقدار بیشتری از شربت ذرت با فروکتوز بالا مصرف می‌کنند ممکن است در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های کبدی باشند.

در این مطالعه، محققان داده‌های ۳۲۹۲ شرکت کننده را که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ ثبت نام کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

به طور کلی، محققان دریافتند افرادی که سطوح بالای فروکتوز مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که سطوح پایین‌تری از فروکتوز مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به کبد چرب غیرالکلی هستند.

فروکتوز یک قند طبیعی است که در میوه‌ها، آب میوه‌ها، برخی سبزیجات و عسل یافت می‌شود. در حالی که یک قند طبیعی است، یک عنصر در شربت ذرت با فروکتوز بالا، هم است.

علاوه بر اینکه یک عامل تأثیرگذار در چاقی و دیابت است، محققان عنوان می‌کنند که شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است یک عامل تأثیرگذار در ابتلاء به کبدچرب هم باشد.

علائم کبد چرب غیرالکلی شامل خستگی و درد یا ناراحتی در ناحیه سمت راست بالای شکم است.

کبد چرب می‌تواند منجر به عوارضی شود که شدیدترین آنها سیروز کبدی است. سیروز زمانی رخ می‌دهد که کبد آسیب دیده باشد. برای جلوگیری از بروز التهاب، زخم‌های کبد و در نهایت، این فرآیند زخم می‌تواند منجر به سرطان کبد و نارسایی کبدی شود.

کبد چرب همچنین می‌تواند منجر به وضعیتی به نام NASH (استئاتوهپاتیت غیر الکلی) شود که باعث وخامت تدریجی کبد می‌شود.

کبد چرب شایع‌ترین بیماری کبدی در سراسر جهان است. انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۵ این بیماری به علت اصلی پیوند کبد تبدیل شود. این بیماری به طور بالقوه با اصلاح رژیم غذایی قابل پیشگیری است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز