۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۷
تحقیقات جدید به ارتباط قانع کننده بین بیماری التهابی روده و افسردگی اشاره دارد.
کد خبر: ۷۳۸

به گزارش سرطان نیوز به نقل از مدیکال نیوز تودی، بیماری‌های التهابی روده شامل بیماری کرون و کولیت اولسراتیو است. علاوه بر درد جسمی که این بیماری‌ها می‌توانند به مبتلایان تحمیل کنند، مطالعه جدید نشان داد که این گروه از بیماران با خطر ابتلاء به افسردگی روبرو هستند.

محققان همچنین دریافتند که خواهران و برادران افراد مبتلا به این اختلال هم بیشتر احتمال ابتلاء به افسردگی را دارند. افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده ۹ برابر بیشتر از جمعیت عمومی دچار افسردگی می‌شوند؛ خواهر و برادرهایشان که مبتلا به بیماری‌های التهابی روده نبودند، تقریباً دو برابر بیشتر احتمال ابتلاء به اختلال خلقی داشتند.

در عین حال، افراد مبتلا به افسردگی دو برابر بیشتر احتمال ابتلاء به بیماری‌های التهابی روده را داشتند، و براساس این مطالعه، خواهران و برادران آن‌ها بیش از ۱.۵ برابر بیشتر در معرض ابتلاء به بیماری‌های التهابی روده بودند.

دکتر «بینگ ژانگ»، نویسنده اصلی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: «این تحقیق یک همپوشانی بالینی بین هر دو شرایط را نشان می‌دهد و اولین مطالعه برای بررسی ارتباط دوطرفه بین بیماری‌های التهابی روده و افسردگی در خواهر‌ها و برادر‌ها است.

 


بیشتر بخوانید:

نشانه‌های افسردگی اساسی، خصوصا در اوایل صبح

ارتباط افسردگی بارداری با بروز مشکلات رفتاری کودک

آلزایمر، سلول‌های مغز را آب پز می‌کند



ژانگ در ادامه افزود: «این یافته که افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده بیشتر مستعد افسردگی هستند، معقول است، زیرا بیماری‌های التهابی روده باعث ایجاد علائم مداوم دستگاه گوارش شده و می‌تواند برای زندگی یک بیمار بسیار مختل کننده باشد؛ و افزایش خطر افسردگی در بین خواهران و برادران بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی روده ممکن است در صورتی که خواهران و برادران در مراقبت از بیمار نقش داشته باشند، بیانگر خستگی مراقب باشد.»

به گفته ژانگ، عوامل استرس زا محیطی، میکروبیوم‌های روده و ژنتیک از جمله عواملی هستند که ممکن است در ارتباط دوطرفه بین بیماری‌های التهابی روده و افسردگی نقش داشته باشند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
پیشنهاد امروز