۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۴
یک آنکولوژیست کودکان گفت: کمبود و نبود سلول‌های بنیادی در ایران باعث می‌شود جهت دریافت این سلول ها در خارج از کشور، هزینه ۲۰ یورویی به محک تحمیل شود.
کد خبر: ۷۲۴

به گزارش سرطان نیوز، پوریا سلاجقه، یکی از پزشکانی است که پس از طی مراحل علمی و اخذ مدرک فوق‌تخصص خون و سرطان کودکان (آنکولوژی) در زادگاه خود، شهر کرمان، مانده است و در بیمارستان افضلی‌پور کرمان، به درمان کودکان مبتلا به سرطان می‌پردازد.

یکی از آرزوهای وی، راه‌اندازی بخش پیوند در کرمان است تا کودکان آن محدوده جغرافیایی، نیازی به پیمودن راه طولانی شهرشان تا تهران یا دیگر شهرهای دارای امکان پیوند نداشته باشند.

سلاجقه با عنوان این مطلب که بیمارستان افضلی‌پور یکی از مراکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی است، گفت: سلول‌های بنیادی اهدا شده توسط نیکوکاران در این بخش نگهداری می‌شود تا در صورت نیاز بیمار به پیوند و تطبیق شرایط ژنتیک او با سلولی که در بانک نگهداری می‌شود، از این سلول جهت پیوند استفاده شود.

وی افزود: کمبود و نبود سلول‌های بنیادی در ایران باعث می‌شود تا جهت دریافت این سلول‌ها از بانک‌های خارج از ایران, هزینه‌ای ۲۰ هزار یورو به محک تحمیل شود. فرض کنید که در میان پیوند نیاز به چند سلول دیگر از همان فرد اهداکننده داشته باشیم. وقتی اهدا کننده خارج از ایران باشد در عمل ما هیچ دسترسی به او نداریم، در صورتی که اگر اهدا کننده داخل ایران باشد، به سادگی می‌شود با او تماس گرفت و نمونه دیگری از او دریافت کرد.

سلاجقه گفت: اگر بانک‌های سلول بنیادی در ایران، چهار تا پنج میلیون عضو داشته باشند، با احتمالی نزدیک به هفتاد تا هشتاد درصد تمامی بیماران نیازمند به پیوند در ایران، سلول مناسب را پیدا خواهند کرد. متأسفانه در حال حاضر تعداد اهداکنندگان ثبت شده در بانک‌های ایرانی، عددی کمتر از صد هزار نفر است.

تا کنون ۳۵۱ کودک بیمار در استان کرمان به مرحله قطع درمان رسیده و به آغوش گرم خانواده بازگشته‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز