۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳
دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت:وضعیت شاخص‌های دهان و دندان مردم مناسب نیست. ما باید برای این موضوع به دنبال راه حل باشیم.
کد خبر: ۷۱۴

به گزارش سرطان نیوز، دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به سوالات زیر پاسخ داد:

چرا سرانه دندانپزشک در کشور کم است؟

کوهپایه زاده: هدف نظام سلامت دسترسی عادلانه خدمات سلامت دهان و دندان است، برای رسیدن خدمات عادلانه به دست مردم یکی از راهکار‌ها افزایش و یا رفع کمبود‌ها است. کشور‌های منطقه خود اظهاری می‌کنند و با ما مقایسه می‌شوند، نوع خود اظهاری‌ها با هم فرق می‌کند. لبنان عدد بالایی در پزشکی دارد.

آیا شاخص سلامت دهان و دندان در کشور ما مناسب است؟

کوهپایه زاده: وضعیت شاخص‌های دهان و دندان ما مناسب نیست. ما باید برای این موضوع به دنبال راه حل باشیم. همواره خدمات دندانپزشکی خدمتی لوکس است. در تهران وضعیت دهان و دندان مردم مناسب نیست.

شرایط مردم در جایی که خدمات سلامت تخصصی و فوق تخصصی عمومی دندانپزشکی مانند شهر‌های بزرگ داریم، مناسب نیست، درست است که می‌گویند تعرفه‌ها بالا است، بیمه‌های ما هیچ کمکی بر روی پرداخت از جیب مردم در بخش دندانپزشکی نداشتند و اگر در مناطقی که این امکان را داریم بیمه‌ها باید وارد شوند تا هزینه‌ها تعادل پیدا کند.

بازار سلامت بازار عرضه و تقاضای میوه نیست که با افزایش عرضه فکر کنیم که می‌توانیم تقاضا را تعدیل کنیم. هر کاری یک قیمت تمام شده دارد.

در ایران عموماً هزینه‌ها و تعرفه‌های ما واقعی نیست. واقعیت این است که باید برای ارایه خدمات به مردم فکری کنیم. مردم باید به خدمت مناسب دسترسی داشته باشند. یکی از راهکار‌ها می‌تواند افزایش باشد، اما دوستان ما در مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بیشتر تمرکز بر دسترسی، تأمین منابع لازم و کاهش هزینه‌ها برای جیب مردم داشته باشند که از طریق بیمه قابل انجام است.

ما همواره در این زمینه که باید هر کاری را بر اساس اصول به جلو پیش ببریم بحثی نداریم. ظرفیت دندانپزشکی ما در سال ۵۸ یا ۷۸، هجده دانشگاه بوده است که الان به حدود بالای ۴۰ دانشگاه در بحث آموزش رسیده‌ایم. نظام آموزشی در وزارت بهداشت ۵۰ درصد کسری بودجه دارد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز