۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۸
آهن جزء ضروری بدن است، زیرا به تشکیل هموگلوبین و میوگلوبین کمک کرده و از سیستم ایمنی و عملکرد شناختی طبیعی حمایت می‌کند.
کد خبر: ۶۹۹

به گزارش سرطان نیوز، آهن نقش مهمی در حمایت از رشد کودکان و نوجوانان ایفا می‌کند و کمبود  آن وضعیتی است که با سطح پایین این ماده معدنی در بدن مشخص می‌شود که در صورت عدم درمان منجر به بیماری بالینی به نام کم خونی می‌شود.

انواع کم خونی چیست؟

کم خونی ناشی از فقر آهن شایع‌ترین نوع کم خونی است. انواع دیگری مانند کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B ۱۲ و کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک وجود دارد.

کم خونی ناشی از فقر آهن زمانی رخ می‌دهد که بدن قادر به تولید صحیح هموگلوبین نباشد که برای اطمینان از اکسیژن رسانی به بافت‌ها و سلول‌های بدن ضروری است.

علائم و نشانه‌های متعددی از کمبود آهن وجود دارد. خستگی مفرط یکی از علائم اصلی کم‌خونی اولیه ناشی از فقر آهن است.

کم خونی ناشی از فقر آهن می‌تواند آنقدر خفیف باشد که متوجه آن نشوید، اما با افزایش کمبود آهن در بدن و تشدید کم خونی، علائم و نشانه‌ها تشدید می‌شود.

علائم کم خونی چیست؟
ضعف.
پوست رنگ پریده.
درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع یا تنگی نفس.
سردرد وسرگیجه.
دست و پا‌های سرد.
درد زبان.
ناخن‌های شکننده
اشتهای غیرمعمول برای اقلام غیر غذایی مانند یخ، خاک یا نشاسته.
کم اشتهایی به خصوص در نوزادان و کودکان مبتلا به کم خونی فقر آهن.

کم خونی زمانی رخ می‌دهد که گلبول‌های قرمز سالم کافی برای حمل اکسیژن به اندام‌های بدن وجود نداشته باشد، در نتیجه سرماخوردگی و علائم خستگی یا ضعف براثر آن شایع است.

کم خونی ناشی از فقر آهن وضعیتی نیست که بتوان آن را به تنهایی تشخیص داد یا درمان کرد، بنابراین به جای مصرف مکمل آهن، برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.


بیشتر بخوانید:

تغذیه مناسب برای کمبود آهن



اگر کم خونی درمان نشود، می‌تواند منجر به ضربان قلب نامنظم، بزرگ شدن قلب یا نارسایی قلبی شود و همچنین فرد مستعد ابتلا به عفونت و افسردگی است.

اگر آزمایش خون نشان داد که تعداد گلبول‌های قرمز خون شما کم است، توصیه می‌شود از قرص آهن برای جایگزینی آهن از دست رفته از بدن خود استفاده کنید و این به یک دوره درمانی تقریباً شش ماهه نیاز دارد.

نوشیدن آب پرتقال پس از مصرف قرص ممکن است به جذب آهن در بدن شما کمک کند.

منبع: وبسایت العین

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
پیشنهاد امروز