۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۹
کنفرانس AACR۲۲:
مطالعات نشان می‌دهد نرخ مرگ و میر کودکان مبتلا به سرطان در کشور‌های در حال توسعه بیشتر است.
کد خبر: ۲۸۷

به گزارش سرطان نیوز؛ کنفرانس کنفرانس AACR۲۲ از هشتم تا سیزدهم اوریل  2022 برگزار شد در یک مطالعه  که در این کنفرانس ارائه شد نتایج نشان داده است که کودکان مبتلا به سرطان در کشور‌های با درآمد کم و متوسط نسبت به همتایان خود در کشور‌های با درآمد بالا در ۹ ماه اول همه‌گیری کووید-۱۹ در خطر مرگ و میر ناشی از علل مختلف به طور چشمگیری بالاتر بودند. نویسندگان این مطالعه هشدار می‌دهند که همه‌گیری کووید-۱۹، نابرابری‌های سلامت جهانی موجود در درمان سرطان کودکان را تشدید کرده است.

با اینکه سرطان‌های اطفال نادرهستند، اما همچنان به عنوان دومین علت مرگ و میر غیرواگیر در کودکان در سراسر جهان بشمار می‌روند. محمد الهادی، مجری این مطالعه و پزشک دانشگاه طرابلس (لیبی)، توضیح می‌دهد: «سرطان‌های دوران کودکی اغلب قابل درمان هستند، اما بدون تشخیص و درمان مناسب و به موقع، اغلب کشنده هستند». محققان گمان می‌کنند که خدمات سرطان در کشور‌های کم درآمد به طور نامتناسبی تحت تأثیر همه گیری COVID-۱۹ قرار گرفته است و در نتیجه نتایج را برای بیماران بدتر می‌کند. نتایج مطالعه اخیراً در نشست سالانه AACR ۲۰۲۲ (۸ تا ۱۳ آوریل ۲۰۲۲، لس آنجلس، ایالات متحده آمریکا) ارائه شد و در مجله معتبر BMJ Open منتشر شد. این مطالعه تأثیر همه‌گیری را بر مراقبت از سرطان کودکان در سراسر جهان مورد بررسی قرار داده است.

تیمی متشکل از محققان و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی از گروه تحقیقاتی بهداشت جهانی در مورد بیماری‌های غیرواگیر کودکان توسط کوکیلا لاخو و نوئل پیتر رهبری می‌شدند. داده‌ها از ۹۱ بیمارستان و مرکز درمانی در سراسر جهان از مارس تا دسامبر ۲۰۲۰ جمع آوری شد. این اطلاعات شامل ۱۶۶۰ بیمار سرطانی ۱۸ ساله یا کمتر بود که اخیراً برای لوسمی لنفوبلاستیک حاد، لنفوم غیر هوچکین، لنفوم هوچکین، تومور ویلمز، سارکوم، رتینوبلاستوما، گلیوما، مدولابلاستوما یا نوروبلاستوما تشخیص داده شده یا تحت درمان قرار گرفته‌اند. در مجموع، ۶۶.۵ درصد از بیماران از کشور‌های با درآمد کم و متوسط (LMICs) و ۳۳.۵ درصد از کشور‌های با درآمد بالا (HICs) بودند.

در ۱ ماه پس از مطالعه:

۴۵ بیمار در LMIC جان خود را از دست دادند در حالی که تنها دو نفر در HICs جان خود را از دست دادند.
خطر مرگ و میر ناشی از همه علل در LMIC‌ها ۴.۳ درصد بود، اما در HIC‌ها فقط ۰.۴ درصد بود.

در ۳ ماه پس از مطالعه:


۶۶ مورد مرگ در LMIC‌ها با ۵ مورد مرگ در HIC گزارش شده است.
۷ ٪ خطر مرگ و میر LMIC به هر علت، در مقایسه با خطر ۰.۹ ٪ در HICs.

سایر یافته‌های کلیدی عبارتند از:

بیماران مبتلا به سرطان کودکان در LMIC‌ها ۳۵.۷ برابر بیشتر از کودکان در HICs (پس از کنترل سن، جنس، وزن، درجه تومور و مرحله تومور) خطر مرگ و میر ناشی از همه علل را داشتند.

به طور کلی، ۲۱۹ کودک در نتیجه همه گیری بیماری کرونا، تاخیر، قطع یا تغییر در درمان خود را تجربه کردند.

محققان پیشنهاد می‌کنند که همه‌گیری منجر به عدم تشخیص بسیاری از موارد سرطان شده است که ممکن است به این معنی باشد که بار واقعی حتی بیشتر از آنچه گزارش شده است.

 

نویسنده: دکتر امیر علی حریری

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز