۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸
یک متخصص ارتوپد گفت: آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی ناشی از اختلالات خود ایمنی بوده که باعث تورم و تخریب تدریجی مفاصل حرکتی شده و روز به روز محدودیت حرکتی را افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۲۷۳
آرتریت روماتوئید چیست؟

به گزارش سرطان نیوز، بابک صابری  اظهار کرد: آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی ناشی از اختلالات خود ایمنی بوده و زنان دو برابر مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: این بیماری باعث تورم و تخریب تدریجی مفاصل حرکتی شده و روز به روز محدودیت حرکتی را افزایش می‌دهد.

صابری با اشاره به این‌که علت اصلی بروز این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد عوامل ارثی، استعمال دخانیات، اضافه وزن و چاقی، نوع مواد خوراکی و عادات غذایی از عوامل زمینه‌ساز و شیوع آرتریت روماتوئید است.

این متخصص ارتوپد تصریح کرد: افرادی که زمینه ارثی و ژنتیکی این بیماری را دارند، به طور دائم فعل و انفعالاتی را در سیستم سوخت و ساز خود هدایت می‌کنند و مواد تولید شده باعث آسیب، تخریب غضروف‌ها و تغییر بافت استخوانی و مفاصل می‌شوند.

وی تأکید کرد: نوع تغذیه، میزان انرژی دریافتی از طریق خوراک روزانه، حذف بعضی مواد غذایی در پیشگیری از چاقی در تسکین و کاهش التهابات مفاصل، به خصوص مفاصل حرکتی، تأثیرگذار بوده و در کنار درمان‌های دارویی یا جراحی و فیزیوتراپی، اجرای یک برنامه غذایی متناسب با نوع التهاب، فرسودگی و تخریب مفاصل، طول مدت بهبودی را کوتاه‌تر می‌کند.

صابری افزود: ازجمله مواد غذایی مستعد کننده بیماری آرتریت روماتوئید گوشت قرمز و مصرف زیاد مواد پروتئینی و قهوه است و در عین حال مصرف ماهی، روغن زیتون، سبزیجات و میوه باعث کاهش عوارض این بیماری می‌شود.

این متخصص ارتوپد تصریح کرد: استفاده از ماهی، به خصوص ماهی‌های پر چرب، منبع خوبی برای تأمین اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می‌شود و به موازات استفاده از برنامه غذایی متناسب و متعادل، گنجاندن دو وعده در طول هفته بسیار تأثیرگذار است.

وی عنوان کرد: مشکلات حرکتی و درد مفاصل ممکن است اولین تظاهرات آرتریت، آرتروز و نقرس باشد که باعث تحلیل رفتن مفصل یا غضروف شده ولی ما اغلب توجه چندانی به این عوارض نمی‌کنیم و علائم و دردهای هشداردهنده را نادیده گرفته و به خود درمانی می‌پردازیم.

صابری بیان کرد: از بین رفتن فرصت‌های طلایی برای درمان آرتریت روماتوئید، باعث از بین رفتن تدریجی غضروف و وارد شدن آسیب به مفاصل شده و فرد مبتلا را زمین‌گیر می‌کند، در حالیکه با اقدام و مراجعه به موقع به متخصص مربوطه، کنترل وزن زیر نظر یک کارشناس و یا متخصص تغذیه، نه تنها از تورم مفاصل و گسترش بیماری جلوگیری می‌شود، بلکه صرفه جویی بسیاری نیز از نظر هزینه‌های درمان بیماری در حالت‌های پیشرفته یا از کارافتادگی خواهد شد.

انتهای پیام/ص
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
13:00 - 1403/02/29
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:
تولید ۳۵۰ هزار واحد پلاسما در دستورکار/فروش پلاسما سلامت بدن را به خطر می‌اندازد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: تا پایان امسال ۳۵۰ هزار واحد پلاسما تولید می‌شود، ولی نیاز کشور بیش از این مقدار است و بخش خصوصی به جای فروش پلاسما که ممنوع است، باید پلاسمای بیشتری تولید و از کنار آن از محل درآمدی که به دست می‌آورد، پالایشگاه ایجاد کند.
12:35 - 1403/02/29
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه‌ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارائه ارز یارانه‌ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است.
09:23 - 1403/02/29
با شکایت سازمان بازرسی و رای دیوان عدالت اداری انجام شد؛
ابطال یک دستورالعمل غیرقانونی معاون وزارت بهداشت درباره برخورد با تخلف پزشکان
با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از از دستورالعمل ارائه عادلانه خدمات تخصصی پایدار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور (ابلاغی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) ابطال شد.
پیشنهاد امروز